Innovera mera träning

Vill du bli bättre på att lösa problem på ett praktiskt och kreativt sätt och förverkliga idéer på jobbet? Utveckla användbara lösningar som vi verkligen vill ha och behöver, medarbetare så väl som dem vi är till för. Involvera andra människor med kompletterande kompetens för att skapa bättre lösningar tillsammans? Då är Innovera Mera träningen för dig!

Vad är en innovera mera utbildning

I innovera mera träningen kommer du introduceras till användardriven utveckling även kallad tjänstedesign. Kursen varvar teoretiska och praktiska moment där du i grupp tar dig an en utmaning. Du kommer att träna på att undersöka och förstå användarens behov för att sedan samskapa och testa lösningar som skapar värde för dem vi är till för. Bered dig på ett aktivt deltagande, lagarbete och periodvis högt tempo. Det kommer bli lärorikt och kul – vi lovar!

Innovera mera träningen finns i olika former och vänder sig till alla medarbetare i Kungsbacka kommun. I kurskatalogen på Insidan hittar du aktuella kurser och hur du anmäler dig.

Kurser för medarbetare i Kungsbacka kommun:

Innovera mera snabbkurs 2-3h

Nyfiken på innovationsmodellen? I snabbkursen får du prova på arbetssättet i dess snabbaste format. Du blir inte expert utan får istället en överblick av modellen och hur du kan gå tillväga. Intensivträningen kan med fördel vara del av en planeringsdag för en enhet eller ny arbetsgrupp. Kontakta projekt Innovationskraft om du är intresserad av innovera mera intensivträning.

Innovera mera utbildning 1-dag

Träna på Kungsbackas innovationsmodell. Under en heldag får du träna på att gå från behov till färdig lösning. Du kommer att få jobba i grupp tillsammans med kollegor från olika verksamheter. I slutet av dagen pratar vi om hur arbetssättet kan användas i din verksamhet. Du anmäler dig i kurskatalogen.

Innovera mera utbildning 3-dagar

Fördjupningskurs i Kungsbackas innovationsmodell. Till skillnad från 1-dags kursen så läggs mer tid på varje moment, och du får också träna på fler metoder. Kontakta projekt Innovationskraft om du är intresserad av en 3-dags träning för din verksamhet.

Leda för innovation 3h

Innovera mera träning för chefer och ledare fokuserar på ledarskapets roll för att lyckas med innovationsarbetet. Du får en kort introduktion Kungsbackas innovationsmodell för att därefter diskutera hur du som chef/ledare kan stötta dina medarbetare. Under hösten 2018 testas konceptet inom ramen för Kungsbackas ledarskapsprogram. Kontakta projekt innovationskraft om du vill vet mer.

Bli innovationscoach (utvecklingsprogram ca 60h)

För att stärka idé- och innovationsarbetet så utbildar projekt Innovationskraft coacher. I programmet får du en utbildning i Kungsbackas innovationsmodell och får testa modellen i ett verkligt case. I utbildningens sista del får du coacha någon annan. Kontakta projekt Innovationskraft för mer information.